De connectie tussen afvallen en hypnose

Afvallen blijft voor bijna iedereen toch heel moeilijk. Het is niet leuk en moeilijk om vol te houden. Het vergt veel inspanning totdat jij het gewenste gewicht hebt bereikt. Laat staan hoeveel moeite het kost om dat gewicht te behouden.

 

Bewust

Bewust weet (bijna) iedereen wat hij of zij zou moeten doen om af te vallen en dat ongewenste vet kwijt te raken. Maar toch weten maar weinig mensen daadwerkelijk af te vallen en dat ideale gewicht vast te houden.

 

Wat houdt jou tegen om daadwerkelijk af te vallen?

Het antwoord op deze vraag ligt niet in het bewustzijn van de mens. In het bewustzijn van de mens zit o.a. het rationeel denken, analyseren, logisch denken en wilskracht. Hiermee lukt het ons meestal niet om daadwerkelijk af te vallen.

 

In het deel van ons brein dat wij ons onderbewustzijn noemen, zit de oplossing om het afvallen een stuk makkelijker te maken. In ons onderbewustzijn zitten o.a. emoties, gewoonten, overtuigingen en een stuk bescherming. Het onderbewustzijn bepaalt dus hoe wij ergens over denken, of wij iets goed of slecht vinden, hoe wij ons voelen, hoe wij reageren op bepaalde situaties. Het onderbewustzijn is dus velen malen krachtiger dan het bewustzijn. En als je dus het onderbewustzijn in jouw voordeel laat werken om af te vallen, wordt het een stuk gemakkelijker om af te vallen. 

 

Als er in ons onderbewustzijn een aantal overtuigingen liggen die jou niet helpen bij het afvallen, dan wordt het heel moeilijk om daadwerkelijk af te vallen. Een aantal overtuigingen die het je moeilijk kunnen maken om af te vallen zijn:

- Na een drukke dag op het werk heb ik het wel verdiend om wat lekkers te eten/wijntje te drinken

- Het is zonde om je bord niet leeg te eten

- Overgewicht zit in de familie

- Ik zal toch nooit slank worden

- Je moet het leven toch ook een beetje gezellig maken en daar hoort lekker eten bij.

 

Onderbewustzijn en Hypnose

Oké, dat klinkt allemaal wel leuk. Maar hoe kan ik deze informatie in mijn voordeel gebruiken, hoor ik je zeggen… het is heel moeilijk om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren. Elk jaar zijn er weer duizenden mensen, met alle goede intenties, die lid worden van een sportschool en na een paar keer trainen alweer opgeven. En dus van het sporten geen nieuwe gewoonte hebben kunnen maken, ondanks ze met hun hele bewustzijn precies weten waarom ze het wel zouden moeten doen.

 

En jij wil NU juist wel slagen en een gezondere lifestyle hebben. Hier komt hypnose om de hoek kijken. Met hypnose kun je namelijk wel invloed uitoefenen op ons onderbewustzijn, op onze overtuigingen, emoties en gewoonten.

 

De hypnotiseur kan jou gemakkelijk in de juiste staat van hypnose brengen, waarbij krachtige veranderingen gemaakt kunnen worden. Krachtige veranderingen op het gebied van je overtuigingen, je gewoonten en je emoties. En dat is wel handig als je de overtuiging hebt dat je toch nooit slank zal zijn. Of de verkeerde gewoontes hebt dat je te vaak en teveel junkfood eet. Of dat je gaat eten of snaaien bij stress, onrust, verdriet of welke emotie dan ook. Zo zijn er tientallen zaken die jou moeilijk kunnen maken of zelfs kunnen belemmeren bij het afvalproces.

 

Weg met de belemmeringen d.m.v. hypnose

Wat zou er bij jou gebeuren als jij geen belemmeringen meer hebt om af te vallen? En jij de overtuiging hebt dat jij het waard bent om slank te zijn, dat jij de overtuiging hebt dat jij een doorzetter bent en wel dat streefgewicht kunt behalen, dat jij de volle overtuiging hebt dat het heel raar is om te gaan eten of snoepen als reactie op een emotie of gevoel en dus alleen eet als je lichaam aangeeft dat je honger hebt.

 

Ben jij benieuwd wat hypnose en Erik Tolk voor jou kan betekenen? Klik hier om contact op te nemen.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Linda van der Hoop (vrijdag, 07 december 2018 18:35)

    Leuk Erik, ben benieuwd of je al resultaten hebt met mensen die willen afvallen. Overigens valt het lezen van die grijze letters ipv zwarte letters niet mee, ondanks mijn leesbril � hartelijke groet!